Páginas

miércoles, 10 de noviembre de 2010

Dignitat per a la hostaleria

L'hostaleria es va reunir el cap de setmana passat a la Fira de Barcelona a Hostelco.
Més de 80.000 empreses es van donar cita a la fira bianual d'hostaleria. La fira va estar dividida en els quatre sectors més importants: Expolimp - centrat en els productes de neteja, Áreacafé - centrat en tot l'univers del cafè des de la obtenció fins la consumició-, Intervending-  centrat en distribuidors, operadors i fabricants i Food Service- centrat en l'alimentació i les begudes.

L'hostaleria és un dels sectors més tocats per la crisi actual. Molts dels expositors i visitants coincidien en què l'edició d'aquest any era molt més reduïda que altres anys i que es notava una disminuició de visitants i expositors. És el cas de l'empresa Oms i Viñas que portava diverses edicions exposant però aquest any ha faltat a la cita.

Realment, la fira d'hostaleria d'aquest any va donar que pensar. L'hostaleria és un sector infravalorat a la nostra societat però al qual s'hi dediquen molts professionals, persones que dediquen cos i ànima perquè la hostaleria evolucioni i no es quedi estancada. Professionals que porten una vida aprenent, innovant i construint sobre la base de la hostaleria. La hostaleria és un sector que necessita dignitat, necessita que la societat valori la professió. La societat ha de pensar que és un dels sectors més complicats, més sacrificats i lluitadors que existeix a l'actualita i que porta anys lluitant contra la crisi, una crisi que no se sap ben bé on i quan va arribar als hostalers, però que s'han vist realment molt afectats per molts canvis.
Qui escolta els hostalers? Qui escolta els cambrers? Qui escolta els cuiners? Per què son un sector tan poc valorat quan en veritat són dels més sacrificats? 
Els hostalers, els cambrers i els cuiners de veritat són aquells que són uns apassionats de la seva feina, que els agrada molt el que fan i que es sacrifiquen dia rere dia pels seus clients. Els hi agrada que els seus clients gaudeixin amb els seus serveis, els seus menjars i les seves begudes i  sobretot que puguin passar-ho bé.
En un país, com és el nostre, en què la gastronomia, la hostaleria i l'oci són realment tan importants, deixarem que es perdin els valors més essencials d'aquest sector? Per quan dignitat per a tots els que estan en el camp de la hostaleria?

www.hostelco.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario